De missie van Minos

Feesten in Phaistos

De welgekomen warmte was ook de volgende dag weer van de partij, en na een kort beraad besloten onze dapperen om deze keer gebruik te maken van georganiseerd vervoer om naar het feest in Phaistos te gaan. Gelukkig bleek dat vlot te regelen, en met goede moed trok het richting deze site, in Griekse stijl boven op een berg gelegen.

In Phaistos was het feest, en al onze ridders feestten uiteraard mee. Tijdens een korte pauze lukte het hen om even de koningin van de vlakte te spreken en haar te vragen of ze gehoord had van de stoutmoedige ontsnapping uit Knossos. Ze bleek goed op de hoogte en vertelde tussen pot en pint dat ze de Minotaurus met haar eigen ogen had zien lopen richting de kust. Bovendien konden de ridders in haar villa in Agia Triada misschien zelf de sporen van de monsterlijke stier zien.

Gezwind, en dat ondanks de warmte, trok de ridderschare na het horen van deze woorden in de richting van de villa Agia Triada. De tocht was kort, maar heet, en de bestemming uiteraard in de hoogte. Gelukkig waren er voldoende dennen en sparren om schaduw te werpen, want stenen ruïnes liggen anders warm te schitteren in de Griekse middagzon. Vanop het uitzichtpunt zagen ze duidelijk de sporen die de Minotaurus had achtergelaten; hij was gezwind op weg gegaan richting de zee – misschien om te ontsnappen aan de warmte?

De meest enthousiaste onder de ridders stelde voor om meteen te vertrekken naar de kust; maar de meer bedachtzamen onder hen adviseerden om het op z’n Grieks rustig aan te doen, en eerst terug te keren naar pleisterplaats Moires. Zo’n reis onderneemt men immers niet zomaar, er moet eten ingeslagen worden en een route bepaald. Na overleg besloot men om terug te keren naar Phaistos, daar het vervoer naar Moires af te wachten. De volgende dag, na het bezoeken van de ietwat chaotische lokale markt, zouden ze dan de verplaatsing naar de kusthavenstad Agia Galini maken. Daar zouden ze verder zoeken naar sporen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *