De verhalen

2012. De jacht op het witte hert. In Londen werd het eerste verhaal van de riddertjes geboren. Toevallig als aanvulling bij de foto’s. De reis zou ons nog naar Boedapest en Wenen brengen. De queeste baseerden we op een oud volksverhaal over het witte hert.

2013. De zoektocht naar Atlantis. Eilandhoppen tussen de Griekse cycladen met oa. Naxos, Paros, Mykonos, Delos en Santorini. De riddertjes werden ondergedompeld in de Griekse mythologie met een queeste naar het legendarische verloren continent: Atlantis.

2014. De strijd om twee zwaarden. Een tocht doorheen Italië, Kroatië en via Slovenië en Oostenrijk naar Duitsland bracht de riddertjes terug naar het 11de en 12de eeuwse Europa. De investituurstrijd verscheurde het continent tussen paus en keizer en betekende meteen een nieuwe queeste voor de riddertroep.

2015. Een pauselijke missie. De paus stuurde een gezant naar de riddertjes om hulp te vragen voor een geheimzinnige missie. Een ontmoeting in Genua verduidelijkte dat een tegenpaus zich had geïnstalleerd in Avignon. Daarop trokken de riddertjes richting de Provence om dit Westers Schisma te doorbreken.

2016. In het spoor van de Argonauten. Het mysterieuze gulden vlies. Velen hebben er al naar gezocht, maar slechts één, Iason, zou het ooit gevonden hebben. Onze riddertjes zoeken Iason langsheen de volledige Egeïsche kust!

2018. In het spoor van de Plantagenêts. Gotische pracht en praal, nobele ridders, edele jonkvrouwen; de Loirevallei is onze ridders op het lijf geschreven.

2018. Een Winterse omzwerving. Wanneer iedereen zich voor het haardvuur nestelt, trekken onze ridders op expeditie naar de landen van de Boheemse kroon; de keizer heeft hen nodig!