De missie van Minos

Een Venetiaanse helpende hand

Nee, de tocht door de Kretenzische bergen was niet meteen een succes te noemen. Ietwat moedeloos verzamelde iedereen in het pittoreske Venetiaanse Rethymnon. Hoewel de stad er héél Italiaans uitzag, bleek de voertaal er toch Grieks te zijn, wat toch enkele ridders verbaasde. Een Minotaurus vonden ze er helaas niet meteen, dus trokken ze naar het kasteel van de stadhouder om te vragen of iemand misschien nieuws had over de zeer moelijk te vinden stier.

De stadhouder en gouverneur van de provincie was, zeker voor een wat verveelde Venetiaan, bijzonder informatief en behulpzaam. Ja, hij had zeker gehoord over de welgekende stier, en wat meer was, hij wist zelfs waar die te vinden zou zijn. In het (verre) Spinalonga resideerde zijn collega-gouverneur, en die had berichten laten rondgaan dat een minotaurus zich ophield in de baai van Agios Nikolaos, ter hoogte van de vissershaven. Hierdoor gerustgesteld besloten ze, na kort beraad, om het wat rustiger aan te doen en zich de weldaden van de Kretenzische gastvrijheid te laten welgevallen.

Om nog beter uit te rusten, en om niet te ver te zijn van hun volgende bron van informatie, besloten ze om verder oostwaarts te trekken en wel naar de vissershaven waar het doel van hun queeste zich op zou houden. Maar eerst de ontspanning! Het uitzicht over de baai is fenomenaal, de zon aangenaam warm, de bries fris en het eten en drinken Kretenzisch lekker. Dus niemand voelde zich geroepen om zich de eerste dagen ook maar ergens naartoe te haasten.

Na enige tijd werd het toch aangewezen om verder de gaan met hun zoektocht, ijdelheid is des duivels oorkussen! Gezwind ging het richting Elounda, waar een bereidwillige visser zonder dralen hen overzette naar de zetel van de Venetiaanse macht, het fort Spinalonga. Het fort, waar ook een leprozerie huisde en zelfs een klein dorpje was, werd gegeseld door de beroemde Kretenzische winden. Gelukkig konden onze dapperen zich toch verstaanbaar maken en kregen ze van de commandante de juiste informatie: de stier was te vinden aan de havenmond!

Als ware Grieken besloten de ridders dat morgen vroeg genoeg was om dat nader te gaan bekijken; ver weg zou hij toch niet meer lopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *