De missie van Minos

De katastrofe van de koning van Knossos

De zomer mag dan wel niet in het land zijn, van zodra het juni wordt begint het campagneseizoen voor ridderscharen. Het mag dan ook niet verbazen dat ook onze trouwe troep dapperen zich alras naar het buitenland begeeft. En omdat iedereen wel een beetje zon kan gebruiken gaat het dit jaar zonder dralen pal naar het zuiden. Kreta of Candia als bestemming, de illustere koning Minos als gastheer.

Ten langen leste aangekomen op Kreta rijden de riddertjes na een korte rustpauze in een goedgelegen herberg in de haven (met zeezicht!) richting het imposante paleis van Knossos om op audiëntie te gaan bij de machtige koning Minos. De heerser over het eiland Kreta heeft hen uiteraarrd niet enkel voor het goede gezelschap uitgenodigd. Neen, na de gebruikelijke uitwisseling van plichtplegingen, komt Minos ter zake: de koning van Knossos zit verveeld met een netelige kwestie. De gevreesde Minotauros is ontsnapt uit het labyrint bij het paleis! O jee!

Om geen paniek te laten uitbreken heeft Minos dit nog even geheim gehouden, maar dat er snel iemand dit mythische wezen moet terughalen, dat is wel duidelijk. U raadt het al: zoals elk jaar nemen onze dappere riddertjes de nieuwe queeste op zonder de minste aarzeling. Na wat navraag over waar de Minotauros zich zou kunnen verschuilen trekken de riddertjes meteen in zuidelijke richting naar de nieuwe stad Gortyn. Daar wilden ze bij de Romeinse gouverneur even hun licht opsteken over eventuele sporen van de monsterlijke stier.

Nu hebben de riddertjes zelf geen tenten voor een legerkamp bij en de dichtsbijzijnde herberg met nog vrije kamers is niet in de stad zelf te vinden, maar zo’n tien kilometer westelijker. Geen probleem volgens de dapperen: wandelen is goed voor de gezondheid! Dat dit bij 36° toch iets zwaarder uitvalt dan in de natte Scheldelandse laagvlakte was de wonderdokter erbij vergeten vertellen. Gelukkig kunnen ze tussendoor op adem komen in een gezellig kafeinon nabij het odeon van de stad.

Maar we zijn niet op toeristische uitstap! Op audiëntie in het indrukwekkende praetorium blijkt dat de alwetende gouverneur weliswaar sympathie heeft voor hun queeste, maar hen helaas weinig nuttig informatie kan verschaffen. De stier was in Gortyn niet geweest, maar hij had horen vertellen op het forum dat verder westelijk, in het paleis van Phaestos, wel iemand gehoord had dat iemand, zeer betrouwbaar, gezien had dat in de verte een stier was gesignaleerd.

Ja, veel is het niet, maar je moet ergens beginnen, denken de riddertjes, en dus besluiten ze om de volgende dag dan maar westwaarts te trekken. Het belooft morgen alweer een warme dag te worden op zoek naar de Minotauros!

Een gedachte over “De katastrofe van de koning van Knossos

  • 👍 we gaan weer genieten van deze nieuwe queeste 🥰

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *