Vreeswekkende Vikingen

Koopjes jagen in Kopenhagen

Tussen het kasteel van de Legokoning en de uiteindelijke bestemming liggen vele gevaren, en het eerste obstakel op het pad van onze dapperen bleek, al waren het de Sirenen, een grote aantrekkingskracht te hebben op iedereen. Op slechts een korte rit van het dorpje Billund lag de stad Odense (die in het Deens helemaal anders wordt uitgesproken). En daar vinden we niets minder dan het nationale spoorwegmuseum van Denemarken! We zagen en lazen over de verbazingwekkende geschiedenis van de ijzeren weg in dit kleine landje, en het was voor sommigen héél moeilijk om de tocht voort te zetten.

Gelukkig hielden de dappere ridders het doel toch voor ogen en gingen ze verder door tunnels en megalange bruggen die verder reiken dan de pijl van de kruisboogschutter vliegt, naar een grote stad aan de oever van een zee-engte. Kopenhagen maakte een goede indruk, het was er mooi, aangenaam, lekker warm en vol met fietsende Denen die op weg waren naar de ontelbare winkels voor nuttige zaken zoals legosets of ninjazwaarden. Kortom, een stad naar het hart van onze dapperen! Ook de innerlijke ridder werd versterkt, want in het oude slachthuizendistrict vonden we voorwaar een echte brewpub met smoked meat en heerlijk bier. Ja, Kopenhagen zien we zeker nog eens terug!

Je zou bijna denken dat onze kroniekschrijver een toeristische gids van aan het maken is, met beschrijvingen over eten of winkeltjes, maar niets is minder waar. Op audiëntie bij de Deense koningin in haar buitenverblijf kreeg de dappere ridderschare immers haar belangrijkste opdracht: ga naar de grote Hanzestad aan de andere kant van de Baltische golf en zoek daar naar het zegel van de Hanze! Hoe (en of) hen dat lukt, dat is voor de volgende episode!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *